Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Za tragickú nehodu na čínskom stavenisku elektrárne potrestali 31 ľudí

Ilustračné foto

Ako donucovacie opatrenia sa v Číne všeobecne označujú obmedzenia slobody v rozsahu od sústavného sledovania až po umiestnenie do väzby.

Peking 16. septembra (TASR) - Čínske orgány uvalili tzv. donucovacie opatrenia na 31 osôb, ktoré majú byť týmto spôsobom potrestané za vlaňajšiu nehodu na stavenisku uhoľnej elektrárne v provincii Ťiang-si. Zrútenie plošiny s robotníkmi si v novembri 2016 vyžiadalo 73 mŕtvych, dvoch zranených a straty vo výške dosahujúcej v prepočte zhruba 13 miliónov eur.

O uložení uvedeného postihu informovala agentúra AP, ktorá sa odvolala na dnešné informácie čínskej tlačovej služby Sinchua.

Ako "donucovacie opatrenia" sa v Číne všeobecne označujú obmedzenia slobody v rozsahu od sústavného sledovania až po umiestnenie do väzby. Podľa AP je tento prostriedok často využívaný proti osobám obvineným z ohrozovania národnej bezpečnosti.

Podľa oficiálnej správy, na ktorú odkazuje Sinchua, vyšetrovatelia dospeli k záveru, že nehoda v rozostavanej elektrárni mala celý rad príčin vrátane nedostatočného dozoru a zlyhania daného stavebného podniku v oblasti bezpečnosti práce.

Mená a pracovné zaradenie potrestaných osôb, rovnako ako ani názov podniku neboli zverejnené.