Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Za útokom na dom českého ministra bol vraj Rus

Minister obrany Českej republiky Martin Stropnický. Foto: TASR/Michal Svítok

Ochranu ministra i jeho najbližších zintenzívnili.


Praha 30. júna (TASR) - Podozrivého z nedávneho útoku na dom ministra obrany ČR Martina Stropnického zadržala tamojšia polícia, a to na základe pachových stôp na zápalnej fľaši. Informáciu priniesol internetový server týždenníka Respekt, podľa ktorého spáchal útok muž ruskej národnosti.

Polícia podľa správy zadržala Rusa dočasne žijúceho v Českej republike, ktorý je od pondelka vo väzbe, avšak všetky obvinenia odmieta.

Príčinou útoku na dom českého ministra obrany mal byť podľa týždenníka Stropnického kritický postoj k Rusku, predchádzať mu malo viacero výhražných emailov.

K útoku na ministrovo bydlisko došlo v nedeľu 7. júna v skorých ranných hodinách s využitím štyroch fliaš s horľavinou. Člen vlády ČR v inkriminovanom čase nebol v dome, v ktorom však spali tri jemu blízke osoby.

"Rozhodne to musí súvisieť s mojou súčasnou funkciou, pravdepodobne to môže byť reakcia na niektoré moje názory či kroky, ktoré robím na ministerstve," konštatoval už skôr Stropnický, ktorý však zadržanie podozrivého predbežne nemieni komentovať ani z neho vyvodzovať predčasné závery.

Ochranu ministra i jeho najbližších po spomínanej udalosti zintenzívnili.

Plamene sa pri incidente podarilo v krátkom čase uhasiť, k zraneniam nedošlo.