Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Zahraničie

Zacharovová: Ukrajina útočí v Rusku austrálskymi dronmi

Vojak ukrajinskej 3. samostatnej útočnej brigády pokračuje na svojej pozícii pri Bachmute, mieste tvrdých bojov s ruskými silami v Doneckej oblasti na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Hovorkyňa reagovala na otázku týkajúcu sa minulotýždňového článku v austrálskom denníku Sydney Morning Herald, podľa ktorého Ukrajina použila drony austrálskej výroby pri útoku,

Moskva 5. septembra (TASR) – Ukrajina útočí na ciele na ruskom území pomocou austrálskych dronov, vyhlásila v utorok hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová. TASR informuje podľa správy agentúry Reuters.

Hovorkyňa reagovala na otázku týkajúcu sa minulotýždňového článku v austrálskom denníku Sydney Morning Herald, podľa ktorého Ukrajina použila drony austrálskej výroby pri útoku na vojenské letisko v ruskom meste Kursk.

Zacharovová obvinila austrálsku vládu z toho, že sa "horlivo zapája do protiruskej kampane riadenej z Washingtonu", zatiaľ čo sa pred vlastnou verejnosťou snaží zakryť čoraz väčšie zaťahovanie krajiny do konfliktu na Ukrajine.