Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Záchranári v Alpách objavili telo pilota a vrak zrútenej stíhačky

Vojenský vrtuľník prelietava nad ľadovcom Chelengletscher vo švajčiarskom Göschenene 31. augusta 2016. Foto: TASR/AP

Do pátrania boli zapojené vojenské vrtuľníky, ako aj horské záchranárske tímy.

Ženeva 31. augusta (TASR) - Švajčiarske úrady dnes oznámili, že pátracím tímom sa podarilo nájsť telo pilota a vrak stíhačky, s ktorou v pondelok havaroval v Alpách. Incident sa stal v oblasti Sustenského priesmyku v centrálnej časti krajiny, informovala agentúra AP.



Pilot bol identifikovaný iba ako 27-ročný profesionálny vojak, jeho rodinu úrady vyrozumeli. Jednomiestne švajčiarske viacúčelové bojové lietadlo typu F/A-18 Hornet americkej výroby vzlietlo z vojenskej základne Meiringen. Stroj bol nezvestný od pondelňajšieho popoludnia.

Jednomiestne lietadlo sa v čase incidentu zúčastňovalo na výcvikovej misii s ďalšou stíhačkou. Nad inkriminovanou oblasťou sa vtedy nachádzala hrubá vrstva oblakov. Úrady vtedy dočasne uzavreli letovú zónu nad oblasťou Hinter-Tierberg. Vyšetrovatelia zisťujú príčinu nešťastia.

Do pátrania boli zapojené vojenské vrtuľníky, ako aj horské záchranárske tímy. Záchranári sa pohybovali v teréne s nadmorskou výškou presahujúcou 3000 metrov, pričom ich práce v pondelok komplikovalo nepriaznivé počasie.