Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Zadržali šéfa automobilky Tatra R. Adamsa a obvinili ho z korupcie

Informoval o tom denník Mladá fronta Dnes, verejnoprávna Česká televízia, ako aj ďalšie české médiá.

Praha 21. augusta (TASR) - Česká polícia zadržala šéfa automobilky Tatra Ronalda A. Adamsa a obvinila ho z korupcie v súvislosti s armádnymi objednávkami. Stalo sa tak na základe výpovede niekdajšieho ministra obrany ČR Martina Bartáka, ktorý je v rovnakej súvislosti takisto obvinený z korupcie. Informoval o tom denník Mladá fronta Dnes, verejnoprávna Česká televízia, ako aj ďalšie české médiá.

Adamsa zadržali v utorok, keď prišiel svedčiť na políciu v Brne práve v prípade obvineného Bartáka.

Juhomoravská hospodárska kriminálna polícia, ktorá sa prípadom zaoberá, potvrdila iba pondelkové obvinenie 62-ročného muža z podplácania. O Adamsovom ďalšom osude rozhodne ešte dnes na neverejnom zasadaní súd v Brne.

Z dostupných informácií vyplýva, že Adams mal pred troma rokmi na veľtrhu v Brne navštíviť vtedajšieho ministra obrany Martina Bartáka a naznačiť mu, že disponuje akýmisi špeciálnymi fondmi na zariadenie armádnych objednávok. Z nich mal vraj ponúknuť ministrovi províziu, ak sa angažuje za objednávky pre tatrovku.

Ako pre MF Dnes uviedol hovorca Tatry Vladimír Bystrov, polícia sa opiera o tvrdenia trestne stíhaného ministra a ďalších svedkov, ktorí čelia trestnému stíhaniu za podstatne vážnejšiu trestnú činnosť, a to na slobode.