Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Bývalý zamestnanec manželky izraelského premiéra s ňou vyhral súd

Na archívnej snímke izraelský premiér Benjamin Netanjahu (vľavo) s manželkou Sarou. Foto: TASR/AP

Rozsudok je ďalšou prehrou pre Netanjahuovú, ktorú zamestnanci domácnosti opakovane obvinili z hrubého správania.

Jeruzalem 1. júna (TASR) - Bývalý zamestnanec manželky izraelského premiéra Benjamina Netanjahua vyhral súdny spor, ktorý viedol so Sarou Netanjahuovou pre jej zlé zaobchádzanie s ním, informovali v utorok izraelské médiá.

Druhý televízny program a ďalšie médiá uviedli, že jeruzalemský pracovný súd prisúdil v nedeľu Guyovi Elijahuovi odškodnenie vo výške 30.000 dolárov. Elijahu tvrdil, že Netanjahuová sa správala voči nemu urážlivo.

Rozsudok je ďalšou prehrou pre Netanjahuovú, ktorú zamestnanci domácnosti opakovane obvinili z hrubého správania voči nim, informovala tlačová agentúra AP.

V nedeľu izraelská polícia údajne odporučila vzniesť obvinenie voči manželke premiéra Netanjahua, ktorá sa mala dopustiť zneužitia štátnych financií a míňať neprimerane veľa peňazí na domácnosť. Policajti majú údajne dôkazy o tom, že Netanjahuová (57) pri správe premiérovej domácnosti zneužívala štátne peniaze na súkromné účely, napríklad na starostlivosť o chorých rodinných príslušníkov či na zabezpečovanie jedál a kuchárov na rodinné oslavy.

Netanjahuovci už dlho čelia preverovaniu svojich výdavkov.

Vo februári vyhral spor s nimi iný bývalý zamestnanec, ktorému Netanjahuová nadávala a urážala ho.