Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Záplavy na juhu Thajska si vyžiadali najmenej 14 obetí

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Záplavy podľa údajov ministerstva postihli dovedna 582.345 ľudí žijúcich v 11 z celkových 76 provincií tejto ázijskej krajiny.

Bangkok 6. decembra (TASR) - Najmenej 14 ľudí vrátane piatich študentov prišlo o život počas rozsiahlych záplav, ktoré na juhu Thajska spôsobili v uplynulých šiestich dňoch silné dažde. Informovalo o tom dnes tamojšie ministerstvo vnútra.

Záplavy podľa údajov ministerstva postihli dovedna 582.345 ľudí žijúcich v 11 z celkových 76 provincií tejto ázijskej krajiny. Jedna osoba je doposiaľ nezvestná, ďalšie tri utrpeli rôzne zranenia. V jednej z provincií ležiacej pri Thajskom zálive zastavili kvôli vysokej hladine vody aj železničnú dopravu.

Južná časť Thajska patrí vďaka svojim malebným ostrovom aj plážam k mimoriadne vyhľadávaným destináciam. Turistická sezóna v oblasti tradične vrcholí v období od novembra do februára, aktuálne záplavy sú teda pre ňu veľkou hrozbou.

Hladina vody v zatopených oblastiach však už výrazne klesá a úrady zo zoznamu spočiatku 11 zaplavených provincií už vyškrtli tri a podľa ministerstva by čoskoro mala nasledovať aj štvrtá. Oblasť však podľa predpovedí meteorológov čakajú silné dažde aj na budúci týždeň.