Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Zahraničie

Zať španielskeho kráľa by mal zložiť kauciu 4,1 milióna eur

Iňaki Urdangarín Foto: TASR/AP

Urdangarínov právny zástupca Mario Pascual Vives netuší, či manžel najmladšej dcéry kráľovského páru Cristiny, ktorý od sobáša nosí titul vojvoda z Palmy de Mallorca, dokáže zložiť požadovanú sumu.

Palma de Mallorca 21. novembra (TASR) - Iňaki Urdangarín (44), zať španielskeho kráľa Juana Carlosa, by mal podľa dnešného návrhu prokuratúry v Palme de Mallorca zložiť na súde kauciu vo výške 4,1 milióna eur kvôli zapleteniu sa do veľkej finančnej aféry, ktorá značne poškodila kredit panovníckeho domu. Informovala o tom agentúra DPA.

Niekdajšia hádzanárska hviezda FC Barcelona (1986-2000), trojnásobný účastník olympijských hier, na ktorých vybojoval so španielskou reprezentáciou dve bronzové medaily, je v podozrení, že vo funkcii šéfa istej verejnoprospešnej nadácie spreneveril spoločne s obchodným partnerom takmer šesť miliónov eur z prostriedkov daňových poplatníkov. Aj jeho predpokladaný komplic by na súde mal zložiť rovnako vysokú kauciu.

Urdangarínov právny zástupca Mario Pascual Vives podľa vlastných slov netuší, či manžel najmladšej dcéry kráľovského páru Cristiny, ktorý od sobáša nosí titul vojvoda z Palmy de Mallorca, dokáže zložiť požadovanú sumu.

Zloženie podobnej sumy ako garancie pre prípad možného občianskoprávneho ručenia je v zmysle španielskeho práva považované za jeden z posledných krokov pred vznesením žaloby a otvorením samotného procesu.