Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Zdravie britského princa Philipa sa výrazne zlepšilo

Kráľovná Alžbeta II. s manželom princom Philipom prichádzajú na jubilejnú plavbu flotily po rieke Temža v Londýne 3. júna 2012 pri príležitosti veľkolepých osláv 60. výročia nástupu britskej panovníčky Alžbety II. na trón. Foto: TASR/AP Photo

Princa odviezli do nemocnice v pondelok 4. júna, v čase štvordňových celonárodných osláv na počesť 60. výročia vládnutia Alžbety II.

Londýn 6. júna (TASR) - Zdravotný stav 90-ročného manžela britskej kráľovnej Alžbety II., princa Philipa, sa "výrazne zlepšil" po dvoch dňoch strávených v nemocnici, kde sa zotavuje z infekcie močového mechúra. Oznámil to dnes hovorca Buckinghamského paláca, oficiálneho londýnskeho sídla 86-ročnej panovníčky.

Princa odviezli do nemocnice v pondelok 4. júna, v čase štvordňových celonárodných osláv na počesť 60. výročia vládnutia Alžbety II. Hospitalizácia princa Philipa vrhla tieň na priebeh zvyšnej časti osláv.

Palác dnes uviedol, že princ má "dobrú náladu", ale pravdepodobne zostane v nemocnici niekoľko nasledujúcich dní, kde si bude infekciu naďalej liečiť antibiotikami, uviedla agentúra Reuters.

Princ Philip je manželom Alžbety II. už 64 rokov, stojí po boku kráľovnej celú jej dlhú vládu a zriedkakedy chýbal na veľkých štátnych udalostiach. Zmeškal však niektoré podujatia v rámci diamantového jubilea - napríklad ďakovnú bohoslužbu v londýnskej Katedrále sv. Pavla a jazdu v koči ťahanom koňmi na čele sprievodu cez hlavné mesto.