Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj v televíznej reportáži ukázal svoj dočasný príbytok

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj reční počas tlačovej konferencie pri príležitosti ročného výročia vojny medzi Ruskom a Ukrajinou v Kyjeve v piatok 24. februára 2023. Foto: TASR/AP

Zelenskyj televíznemu štábu ukázal aj svoj šatník. Na vešiaku boli zavesené maskáčové bundy, na zemi uložená pevná vojenská obuv (kanady).

Kyjev 26. februára (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ukázal v televíznej reportáži svoj dočasný príbytok, v ktorom žije od začiatku vojny na Ukrajine. TASR o tom informuje na základe nedeľnej správy agentúry DPA.

"Toto je miesto, kde žijem," bývam tu už rok, povedal Zelenskyj novinárovi Dmytrovi Komarovovi v reportáži, ktorú v piatok odvysielala ukrajinská televízna stanica 1+1.

Okná Zelenského príbytku boli zakryté hrubými závesmi, na jednolôžkovej posteli boli položené vankúše a deka, opisuje agentúra DPA. V izbe bolo vidieť aj televízor, stoličku a stôl.

Zelenskyj televíznemu štábu ukázal aj svoj šatník. Na vešiaku boli zavesené maskáčové bundy, na zemi uložená pevná vojenská obuv (kanady). Prezident povedal, že je to jeho bežné oblečenie. "Obleky teraz nenosím," dodal. Následne však z vešiaka predsa len oblek vytiahol. "Je to symbol, že vojna čoskoro skončí, zvíťazíme," povedal Zelenskyj.

Reportáž na sociálnej sieti zdieľal poradca ukrajinského rezortu vnútra Anton Geraščenko.