Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Železničná stanica Gare du Midi v Bruseli má problémy s kriminalitou

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Internetový denník The Brussels Times v stredu informoval, že turisti aj miestni sa sťažujú na špinu, zápach a rastúcu kriminalitu v okolí Gare du Midi v južnej časti mesta.

Brusel 2. augusta (TASR) - Za posledný rok bolo na najrušnejšej bruselskej železničnej stanici Gare du Midi a v jej blízkosti 146 ozbrojených lúpeží. Pri viac ako polovici z nich bol použitý nôž alebo pištoľ, informuje spravodajca TASR s odkazom na belgické médiá.

Internetový denník The Brussels Times v stredu informoval, že turisti aj miestni sa sťažujú na špinu, zápach a rastúcu kriminalitu v okolí Gare du Midi v južnej časti mesta.

Potvrdzujú to aj oficiálne policajné údaje. Mnohí miestni obyvatelia a politici bruselskej regionálnej samosprávy sa domnievajú, že uvedené čísla podceňujú skutočný rozsah kriminality v okolí stanice.

"Sám som bol svedkom ozbrojenej lúpeže, ale obchodník nechcel podať sťažnosť. Dochádza k akejsi bagatelizácii a normalizácii kriminality, ktorá sa prejavuje v stále závažnejších formách. Výbuchy násilia sa stali pravidelnými," opísal situáciu belgický senátor a rodák z Bruselu Gaëtan Van Goidsenhoven.

Viacerí obchodníci v blízkosti vlakovej stanice, ktorá je zároveň zastávkou metra, električiek, autobusov a kyvadlovej dopravy na letisko v Charleroi, potvrdili, že rozbité sklá na autách sú každodennou záležitosťou.

Podľa obyvateľov a obchodníkov z tejto oblasti najproblematickejšia situácia je hlavne v noci medzi 01:00 a 06:00 hodinou. Miestna polícia situáciu dobre pozná, tvrdí však, že nemá nedostatočný počet ľudí, aby zabránila všetkým porušeniam zákona.