Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Železničnú dopravu pri talianskej Bologni prerušil podpaľačský útok

Ilustračné foto Foto: TASR

Podpaľačský útok prerušil dnes železničnú dopravu pri Bologni v Taliansku. Minister dopravy Maurizio Lupi obvinil z tohto incidentu "teroristov", informuje agentúra DPA.

Rím 23. decembra (TASR) - Podpaľačský útok prerušil dnes železničnú dopravu pri Bologni v Taliansku. Minister dopravy Maurizio Lupi obvinil z tohto incidentu "teroristov", informuje agentúra DPA.

"Novým teroristickým činom: týmto a ničím iným nebol ranný podpaľačský útok v Bologni," vyhlásil Lupi prostredníctvom vyhlásenia.

Železničnú dopravu na trati pri Bologni spočiatku zodpovedné úrady zastavili úplne. Vlakové spojenie sa potom obnovilo od 09.00 h. Niektoré vysokorýchlostné linky z Milána do Ríma, ktoré prechádzajú cez Bolognu, však mali aj potom meškania do jednej hodiny.

Podobný podpaľačský útok spôsobil meškanie vlakov aj v nedeľu vo Florencii. Sedem dní predtým zaútočili páchatelia i na vysokorýchlostný vlak v Ríme. V stanici Ostiense naň výtržníci hádzali dymovnice a posprejovali ho.

Sabotáže namierené na projekty vysokorýchlostných železničných tratí podniká v Taliansku niekoľko ľavicovo orientovaných skupín. Sú podľa nich príliš drahé a ničia životné prostredie, vysvetľuje DPA.