Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Zeman nemá so mnou problém, povedal Babiš po stretnutí s prezidentom

Na snímke minister financií ČR Andrej Babiš. Foto: TASR - Michal Svítok

Politici sa okrajovo dotkli pri stretnutí kauzy, ktorá viedla v stredu k žiadosti Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR, aby Babiš objasnil svoje príjmy a vyvrátil podozrenia z daňových únikov.

Praha 16. marca (TASR) - Českého vicepremiéra, ministra financií ČR Andreja Babiša prijal dnes popoludní na Pražskom hrade prezident ČR Miloš Zeman.

Obaja politici sa okrajovo dotkli pri stretnutí kauzy, ktorá viedla v stredu k žiadosti Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR, aby šéf rezortu financií objasnil svoje príjmy a súčasne vyvrátil vážne podozrenia z daňových únikov.

"Ja som to pánovi prezidentovi vysvetlil, že je to organizovaná kauza, že vždy nejaký novinár aktivista vypustí nejakú lož. Vždy som podnikal podľa zákonov," cituje Babišove slová po asi hodinovom stretnutí, ktoré sa uskutočnilo z prezidentovej iniciatívy, internetový server Novinky.cz.

Na otázku, ako reagovala na záležitosť hlava štátu, Andrej Babiš uviedol: "Pán prezident s tým problém nemá. Nemá dôvod mi neveriť."

Spomínaná problematika nebola však hlavnou témou stretnutia. Prezident zablahoželal Andrejovi Babišovi k znovuzvoleniu za predsedu hnutia ANO. "Zaujímal sa o snem, hovorili sme o ľuďoch z hnutia, ktorých stretáva," informoval Andrej Babiš. O prezidentských voľbách, či o otázke prípadnej podpory ANO prezidentovi Zemanovi sa na stretnutí podľa ministrových slov nehovorilo.