Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Zeman odmieta hovoriť so slovenskými novinármi kvôli komentáru v SME

Miloš Zeman Foto: TASR/František Iván

Autor komentára v ňom podľa iDNES.cz napísal, že Zeman je najhorší zo všetkých uchádzačov o funkciu prezidenta ČR a porovnal ho s bývalým slovenským premiérom Vladimírom Mečiarom.

Praha 13. januára (TASR) - Víťaz prvého kola prezidentských volieb v ČR Miloš Zeman nebude hovoriť so žiadnym novinárom zo Slovenska, napísal dnes český spravodajský portál iDNES.cz s tým, že Zemana popudil nedávny komentár denníka SME.

Autor komentára v ňom podľa iDNES.cz napísal, že Zeman je najhorší zo všetkých uchádzačov o funkciu prezidenta ČR a porovnal ho s bývalým slovenským premiérom Vladimírom Mečiarom.

Zemana článok nahneval až tak, že sa rozhodol neposkytnúť rozhovor žiadnym novinárom zo Slovenska, spresnil iDNES.cz.

"Po článku SME nebudem slovenským médiám poskytovať žiadne rozhovory," uviedol Zeman podľa iDNES.cz na otázku reportéra televízie TA3, ktorý ho oslovil v sobotu večer po ukončení hlasovania v prvom kole prezidentských volieb.

Ako neskôr spresnila moderátorka TA3, Zeman zrušil aj vopred dohodnutý rozhovor, ktorý mal televízii poskytnúť a ktorý sa mal konať v rámci špeciálneho volebného štúdia, dodáva iDNES.cz.

Zeman vyhral prvé kolo prezidentských volieb a v druhom kole, ktoré sa bude konať 25. a 26. januára, sa o hlave štátu rozhodne medzi ním a Karlom Schwarzenbergom.

Ako upozorňuje iDNES.cz, Zemanovo víťazstvo v prvom kole nebolo veľmi presvedčivé, keďže od Schwarzenberga ho delilo necelé percento: niekdajší sociálnodemokratický expremiér má na konte 24,24 percenta hlasov, kým jeho vyzývateľ, súčasný minister zahraničných vecí 23,35 percenta.

Server iDNES.cz tlmočí názor zahraničných komentátorov, ktorí sa domnievajú, že Česko koncom januára čaká súboj dvoch odlišných názorov na svet - súboj ľavice a pravice.