Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Zeman: Vláda premiéra Sobotku bola vládou premárnených príležitostí

Na archívnej český prezident Miloš Zeman. Foto: TASR/AP

Sobotkov kabinet nezrealizoval žiadne reformy a vláda, ktorá nerealizuje reformy, je podľa hlavy štátu M. Zemana zlá, informoval český spravodajský server Novinky.

Praha 29. septembra (TASR) - Český prezident Miloš Zeman zhodnotil dosluhujúcu vládu premiéra Bohuslava Sobotku ako vládu "premárnených príležitostí". Zeman to povedal vo štvrtkovom televíznom programe TV Barrandov Týden s prezidentem.

Sobotkov kabinet nezrealizoval žiadne reformy a vláda, ktorá nerealizuje reformy, je podľa hlavy štátu zlá, informoval český spravodajský server Novinky.cz.

"Sobotkovú vládu môžem hodnotiť ako vládu premárnených príležitostí, vládu čakania na reformy, ktoré neprišli, vládu údržbársku," povedal Zeman. Dodal, že údržbárska vláda je taká, ktorá odkladá reformy. Kabinet, ktorý spoločnosť iba udržuje a nekoná prospešné reformy, je zlý, dodal.

Prezident Zeman hovoril aj o nedávno zosnulých českých hercoch Janovi Třískovi a Květe Fialovej. Zeman na otázku ohľadne možného vyznamenania oboch umelcov povedal, že zaradiť ich na zoznam už nie je možné, ale obaja by si vyznamenanie zaslúžili a on by im ho v prípade obhajoby svojej funkcie dal.