Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Dva dni po zemetrasení v Taiwane našli v troskách ďalších živých ľudí

Záchranári prehľadávajú ruiny domov po rannom zemetrasení v meste Tchaj-nan na Taiwane 6. februára 2016. Foto: TASR/AP

Počet obetí silného sobotňajšieho zemetrasenia s magnitúdou 6,4 dnes stúpol na najmenej 38.

Tchaj-nan 8. februára (TASR) - Najmenej štyroch ľudí vrátane osemročného dievčaťa zachránili dnes z trosiek výškovej obytnej budovy v meste Tchaj-nan na Taiwane, ktorá sa zrútila v dôsledku silného sobotňajšieho zemetrasenia. Informuje o tom dnes agentúra AP s tým, že záchranári stále vyzývajú obyvateľov, aby nestrácali nádej pri pátraní po ľuďom, ktorí katastrofu prežili.

Počet obetí silného sobotňajšieho zemetrasenia s magnitúdou 6,4 dnes stúpol na najmenej 38.

Z celkového počtu mŕtvych sa väčšina našla v 17-poschodovom bytovom dome v meste Tchaj-nan, jednej z 11 budov, ktoré sa zrútili v dôsledku otrasov. Úradom sa z domu podarilo zachrániť 170 ľudí, väčšinu z nich vyslobodili v prvých hodinách po zemetrasení.



Záchranári odhadujú, že v troskách zrútenej budovy v Tchaj-nane sa stále nachádza viac než 100 ľudí. Stále sa však darí nájsť aj preživších. Médiá ešte dnes ráno informovali o žene vytiahnutej po 52 hodinách. V nedeľu zasa našli v troskách piatich živých ľudí vrátane mladého chlapca a jeho otca.

Zemetrasenie udrelo krátko pred začiatkom jedného z najdôležitejších sviatkov v čínskom kalendári - dva dni pred oslavami lunárneho Nového roka. Viac ako 500 ľudí utrpelo zranenia a 113 osôb je stále nezvestných.