Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Žena hodila Molotovov koktail do ruskej školy s volebnými miestnosťami

Na snímke muž vkladá hlasovací lístok do volebnej schránky počas ruských prezidentských volieb vo volebnej miestnosti v obci Makejevka v doneckej oblasti na východe Ukrajiny 15. marca 2024. Foto: TASR/AP

Predtým AFP s odvolaním sa na ruské úrady informovala, že v Rusku bolo v prvý deň prezidentských volieb zadržaných najmenej sedem ľudí, ktorí sa vo volebných miestnostiach dopustili vandalizmu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 15. marca (TASR) - Žena hodila v piatok Molotovov koktail do školy v Petrohrade, v ktorej sú hlasovacie miestnosti počas ruských prezidentských volieb. Oznámili to volebné úrady. TASR prevzala informácie z tlačovej agentúry AFP.

Podozrivá je vo veku dvadsiatničky, napísal volebný predstaviteľ Maxim Meiksin na sociálnej sieti Telegram. "Policajti tieto protizákonné kroky okamžite zastavili. Nikto nebol zranený," dodal.

Predtým AFP s odvolaním sa na ruské úrady informovala, že v Rusku bolo v prvý deň prezidentských volieb zadržaných najmenej sedem ľudí, ktorí sa vo volebných miestnostiach dopustili vandalizmu. Úrady pritom neuviedli, či išlo o protesty proti Vladimirovi Putinovi, ktorý ako kandidát nemá prakticky žiadneho súpera.

Hlasovanie v prezidentských voľbách potrvá tri dni, do nedele. Koná sa v čase, keď sa Západ snaží potrestať Moskvu za jej inváziu na Ukrajinu a po tom, čo Kremeľ v Rusku prakticky rozdrvil celú opozíciu.