Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Žena sa v lietadle bála, že muž vedľa nej je terorista. Let odvolali

Letisko vo Schwechate, ilustračné foto Foto: TASR/AP

Lietadlo nakoniec o tri hodiny vzlietlo, ale bez pasažierky a Iračana.

Viedeň 27. marca (TASR) - Pasažierka v lietadle, ktoré malo v sobotu odletieť z Viedne do Londýna, vyslovila podozrenie, že muž sediaci vedľa nej je napojený na teroristickú organizáciu Islamský štát, a tak bol štart zrušený. Informovalo o tom dnes rakúske ministerstvo vnútra.

Let britskej nízkonákladovej spoločnosti EasyJet mal v sobotu napoludnie už vzlietnuť, ale štart bol odvolaný, keď žena oznámila, že muž vedľa nej má vo svojom mobilnom telefóne odkazy súvisiace s Islamským štátom (IS).

Podozrenia sa však nepotvrdili, uviedla rakúska tlačová agentúra APA.

Bezpečnostný personál najprv odviedol Iračana z lietadla, potom všetkých ľudí z paluby stroja evakuoval a prehľadal podľa zvyčajného postupu. Zároveň znova preskenoval batožinu cestujúcich. Úrady nenašli nič podozrivé.

Lietadlo nakoniec o tri hodiny vzlietlo, ale bez pasažierky a Iračana, ktorých vypočúvali detektívi. Vyšetrovatelia preverovali aj mužov mobilný telefón.

Napojenie pasažiera, ktorý podľa svojich slov študuje v Londýne, na Islamský štát sa zatiaľ nepotvrdilo, informovala dnes agentúra DPA.