Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Ženu obvinili z vraždy najmenej štyroch mužov, mala ich predávkovať

Táto fotografia poskytnutá úradom šerifa Franklin County, Ohio, zobrazuje Rebeccu Aubornovú z Columbusu. Foto: TASR/AP

Obvinenou je 33-ročná Rebecca Aubornová z Columbusu. S mužmi sa mala stretávať za účelom sexu, neskôr ich však predávkovala drogami a okrádala, uviedol generálny prokurátor štátu Ohio Dave Yost.

Columbus 27. októbra (TASR) — Ženu z mesta Columbus v americkom štáte Ohio obvinili z vraždy najmenej štyroch mužov, vyšetrovatelia si však myslia, že počet obetí môže byť vyšší. V stredu to oznámil generálny prokurátor štátu Ohio Dave Yost, informovala agentúra AP.

Obvinenou je 33-ročná Rebecca Aubornová z Columbusu. S mužmi sa mala stretávať za účelom sexu, neskôr ich však predávkovala drogami a okrádala, uviedol Yost.

Prípady sa odohrali od decembra 2022 do júna 2023. Štyri z piatich údajných Aubornovej obetí zomreli na predávkovanie, jeden muž prežil. Vyšetrovatelia mená obetí nezverejnili.

Aubornovú už v septembri obvinili z vraždy a drogovej trestnej činnosti v prípade, ktorý sa odohral v januári. Podľa vlastných slov sa cíti nevinná. Vypočutie vo veci obžaloby je naplánované na piatok, na pojednávanie čaká vo väznici v okrese Franklin.

Vyšetrovanie vrážd naďalej prebieha. Vyšetrovatelia sa aktuálne zameriavajú na objasňovanie Aubornovej aktivít na severovýchode Columbusu od decembra 2022 do augusta 2023 a pátrajú po ďalších potenciálnych obetiach.