Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Ženy, ktoré vinia Trumpa zo sexuálneho zneužívania, opäť prehovorili

Americký prezident Donald Trump, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Ženy sa prvýkrát podelili o svoje príbehy pred prezidentskými voľbami v USA v novembri 2016.

Washington 11. decembra (TASR) - Tri ženy, ktoré v novembri 2016 vyslovili obvinenia zo sexuálneho obťažovania voči americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi, v pondelok pre televíznu stanicu NBC znova prehovorili, píše agentúra AP.

Jessica Leedsová, Samantha Holveyová a Rachel Crooksová sa v diskusnej relácii Megyn Kelly Today vyjadrili, že Trumpovo obťažovanie trvalo desiatky rokov.

Biely dom ich obvinenia označil za nepravdivé a "vo väčšine prípadov úplne sporné" a ďalej uviedol, že "načasovanie a absurdita týchto falošných tvrdení hovorí veľa".

Podľa Rachel Crooksovej je takáto reakcia "na smiech". Crooksová si zároveň myslí, že politici "sa zdajú byť imúnni" voči takýmto obvineniam.

Samantha Holveyová popísala pocity po Trumpovom víťazstve. Verejne vystúpiť a pokúsiť sa Amerike ukázať, kto tento muž je a ako vníma ženy, a zistiť, že verejnosť to nezaujíma, bolo podľa jej slov "bolestné".

Ženy, ktoré sa prvýkrát podelili o svoje príbehy pred prezidentskými voľbami v USA v novembri 2016, mali v pondelok tlačovú konferenciu, aby požiadali Kongres Spojených štátov o prešetrenie údajného Trumpovho správania. Uviedli, že nedávne odhalenia sexuálneho zneužívania prominentných politikov, podnikateľov, či moderátorov ich priviedli k tomu, aby znova verejne vystúpili proti Trumpovi.

Americká veľvyslankyňa pri OSN Nikki Haleyová podľa internetového portálu televízie CNN vyhlásila, že akákoľvek žena, ktorá sa rozhodne prehovoriť o nevhodnom sexuálnom správaní, "by mala byť vypočutá". To zahŕňa aj ženy, ktoré z takéhoto správania obvinili Donalda Trumpa.