Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Zhabali okolo 200.000 žraločích plutiev a zadržali troch podozrivých

Žralok biely hľadá vhodnú korisť vo vodách pri pobreží mexického Guadalupe Foto: TASR/AP

Ekvádorské úrady zhabali pri raziách v prístavnom meste Manta okolo 200. 000 žraločích plutiev. Súčasne zadržali tri osoby podozrivé z ich pašovania.

Quito/Manta 28. mája (TASR) - Ekvádorské úrady zhabali pri raziách v prístavnom meste Manta okolo 200.000 žraločích plutiev. Súčasne zadržali tri osoby podozrivé z ich pašovania. Uviedol to dnes rakúsky rozhlas ORF s odvolaním sa na latinskoamerickú televíznu stanicu Telesur.

O úspešnej akcii proti ilegálnemu obchodovaniu so žraločími plutvami a proti páchateľom - ako pripomínajú znalci problematiky - jedného z najväčších ekologických zločinov uplynulých rokov informoval v stredu miestneho času prostredníctvom sociálnych sietí ekvádorský minister vnútra José Serrano Salgado.

Žraločie plutvy sa v ázijskej kuchyni a tamojšej tradičnej medicíne s obľubou využívajú na prípravu špeciálnej polievky.

Ekvádorské úrady predpokladajú, že zadržaní priekupníci s plutvami museli pripraviť o život najmenej 300.000 žralokov. Práve preto sa v tejto súvislosti hovorí o jednom z najväčších ekologických zločinov.