Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Zimná sezóna v Jeseníkoch má tretiu obeť

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Náčelník Horskej služby Jeseníky Michal Klimeš vyzval v tejto súvislosti vyznávačov zimných športov, aby dodržiavali predpisy FIS pre bezpečný pohyb v horách.

Praha 16. februára (TASR) - Treťou obeťou tohtoročnej zimnej sezóny v Jeseníkoch sa dnes stal 46-ročný lyžiar. Predpoludním v plnej rýchlosti vyletel z trate na zjazdovke v areáli Klobouk v Karlove, narazil do stromu a utrpel zranenia, ktorým podľahol napriek tomu, že mal na hlave prilbu, informoval server Novinky.cz s odvolaním sa na člena Horskej služby Jeseníky Martina Chalupu.

Zranený podľa neho ešte krátko po nehode komunikoval, avšak následne upadol do bezvedomia a zlyhávala mu aj činnosť srdca.

S laickou resuscitáciou začali ešte pred rýchlym príchodom záchranárov okolostojaci, takže odborníci mohli na pokusy o oživenie zraneného nadviazať a pokračovali v snahe o resuscitáciu aj v pristavenej sanitke.

Náčelník Horskej služby Jeseníky Michal Klimeš vyzval v tejto súvislosti vyznávačov zimných športov, aby dodržiavali predpisy FIS pre bezpečný pohyb v horách, pretože z troch smrteľných prípadov v Jeseníkoch idú zrejme dva na vrub neopatrnosti.