Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Zlodeji prepadli luxusný obchodný dom KaDeWe v Berlíne

Policajti stoja pred obchodným domom Kaufhaus des Westens ( skrátene KaDeWe) v Berlíne 20. decembra 2014. Foto: TASR/AP

Kaufhaus des Westens (známy aj ako KaDeWe) je svetovo známy obchodný dom s kvalitným luxusným tovarom.

Berlín 20. decembra (TASR) - Štyria lupiči prepadli dnes dopoludnia oddelenie so šperkami v známom luxusnom obchodnom dome KaDeWe v Berlíne. Zlodeji na pracovníkov obchodu a kupujúcich zaútočili slzotvorným plynom, porozbíjali vitríny so šperkami a ušli v čiernom aute, napísala agentúra DPA.

Podľa hovorkyne berlínskej polície obchodný dom na najznámenjšom berlínskom bulvári Kurfürstendamm prepadli dnes ráno krátko po jeho otvorení. Čo konkrétne zlodeji ukradli, nie je bezprostredne známe.

Berlínsky denník Berliner Morgenpost na svojej webovej stránke uviedol, že lekári ošetrili pre podráždenie očí slzotvorným plynom približne desiatku ľudí. Polícia po zlodejoch pátra.

Obchodný dom Kaufhaus des Westens (známy aj ako KaDeWe) v centre mesta, ktorý je vyhľadávanou turistickou atrakciou, po lúpeži evakuovali a na dve hodiny uzavreli.

KaDeWe je svetovo známy obchodný dom s kvalitným luxusným tovarom. Na jeho šiestich poschodiach s potravinami a rôznymi bistrami sa dá podľa AP kúpiť všetko od ustríc po bavorskú šunku.

Obchodný dom prepadli v auguste zlodeji, ktorí z neho ukradli luxusné hodinky a následne ušli v kradnutom aute.