Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Znásilnené indické dievčatá spáchali samovraždu, nezabili ich útočníci

Príslušníci polície eskortujú jedného z obžalovaných za znásilnenie zo súdu v Bombaji Foto: TASR/AP

Najvyšší indický vyšetrovací úrad oznámil, že dve tínedžerky ktoré boli údajne znásilnené a následne ich útočníci obesili, v skutočnosti spáchali samovraždu.

Naí Dillí 27. novembra (TASR) - Najvyšší indický vyšetrovací úrad oznámil, že dve tínedžerky ktoré boli údajne znásilnené a následne ich útočníci obesili, v skutočnosti spáchali samovraždu. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Šéf indického ústredného úradu pre vyšetrovanie povedal pre denník Hindustan Times, že vyšetrovanie miestnej polície bolo "nesprávne".

Obyvatelia dediny Kátra v indickom štáte Uttarpradéš objavili koncom mája telá dievčat visiace z mangovníka, niekoľko hodín po tom, čo zmizli z poľa neďaleko ich domu. Prípad vyvolal v krajine - ktorá je na násilie voči ženám zvyknutá - rozhorčenie.

Podľa miestnej polície boli dievčatá hromadne znásilnené a následne obesené. Zadržali piatich podozrivých mužov, neskôr ich však prepustili na kauciu.

Verejné rozhorčenie v Indii vyvolal prípad z decembra 2012, keď po hromadnom znásilnení v idúcom autobuse svojim zraneniam podľahla 23-ročná študentka v hlavnom meste Naí Dillí.