Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Zomrela Jaroslava Hanušová, známa i z komédie Slunce, seno, jahody

Herečka Jaroslava Hanušová Foto: youtube.com

Skonala na následky zlyhania organizmu len tri dni pred jej 67. narodeninami.

Praha 22. februára (TASR) - Česká herečka Jaroslava Hanušová, ktorú si aj slovenskí diváci môžu pamätať ako "Jaruš" z humoristických scénok jednotlivých vydaní zábavného programu bývalej Československej televízie Možná příjde i kouzelník (1982-92) po boku Jiříbo Lábusa a Oldřicha Kaisera, zomrela dnes vo veku 66 rokov.

Informáciu priniesli dnes Česká televízia, internetové vydanie denníka Blesk a internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na dcéru zosnulej Kláru Hanušovú.

Podľa jej slov umelkyňa skolabovala v sobotu a následne ju hospitalizovali vo Vinohradskej nemocnici. Dnes, tri dni pred 67. narodeninami, skonala na následky zlyhania organizmu.

Jaroslava Hanušová prišla pred dvoma rokmi o dolnú končatinu v súvislosti s ťažkým ochorením na cukrovku, odvtedy bola pripútaná na invalidný vozík, na ktorom sa však spoločne s dcérou nedávno objavila na pohrebe komunistického europoslanca Miloslava Ransdorfa.

Rodáčku z Prahy síce divadlo priťahovalo už od detstva, avšak herectvo nevyštudovala. Napriek tomu sa v spomínanom televíznom cykle stala hereckou legendou.

Jaroslava Hanušová sa objavila aj na striebornom plátne vo filmoch ako napríklad Slunce, seno, jahody, Requiem pro panenku, Výlet či v televíznych seriáloch svojho niekdajšieho manžela Jaroslava Hanuša Život na zámku a Náměstíčko.