Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Zoo v Naí Dillí zatvorili kvôli vtáčej chrípke

Na snímke zemstnanec zametá cestu za uzavretým vstupom do Národnej zoologickej záhrady v indickom Naí Dillí 19. októbra 2016. Zoo zavreli úrady po tom, ako v nej uhynulo deväť vtákov s podozrením na vtáčiu chrípku. Foto: TASR/AP

Deväť vtákov - pelikánov, bocianov a kačiek uhynulo minulý týždeň.

Naí Dillí 19. októbra (TASR) - Zoologickú záhradu v indickej metropole Naí Dillí dočasne zatvorili z dôvodu vtáčej chrípky, ktorá údajne zapríčinila uhynutie viacerých vtákov. S odvolaním sa na vyhlásenie vedenia zoo a správy miestnych médií o tom dnes informovala agentúra DPA.

Deväť vtákov - pelikánov, bocianov a kačiek uhynulo minulý týždeň. Podľa výsledkov laboratórnej analýzy prinajmenšom dve zo zvierat podľahli vtáčej chrípke, uviedol hovorca zoo.

Zoologickú záhradu dočasne uzavreli pre verejnosť, aby tak zabránili ďalšiemu šíreniu vírusu. Do zariadenia, ktoré podlieha karanténe, majú momentálne prístup len pracovníci v ochrannom odeve. Zamestnancov zároveň očkujú proti vtáčej chrípke.

"Zoo ostane v rámci preventívneho opatrenia zatvorená približne po štyri nadchádzajúce dni. Keďže nechováme vtáky vo voliérach a náš personál s nimi nie je v priamom kontakte, riziko nákazy je nízke," dodal riaditeľ.