Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Zosnulý bubeník skupiny Foo Fighters mal v tele viacero drog

Bubeník z americkej rockovej skupiny Foo Fighters Taylor Hawkins vystupuje počas koncertu na hudobnom festivale v americkom meste Columbus 19. mája 2019. Foto: TASR/AP

Bubeník zomrel v piatok v noci v hoteli v Bogote, hlavnom meste Kolumbie.

Bogota 27. marca (TASR) - V tele Taylora Hawkinsa, zosnulého bubeníka americkej hudobnej rockovej skupiny Foo Fighters, našli vyšetrovatelia psychotropné látky vrátane marihuany, opioidov, liekov proti úzkosti a antidepresív. V noci na nedeľu o tom informovala agentúra AFP s odvolaním sa na kolumbijské orgány.

"Toxikologické testy moču vykonané na tele Taylora Hawkinsa odhalili podľa predbežných informácií desať typov látok," vrátane Tetrahydrokanabinolu (THC) - ktorý sa nachádza v marihuane - antidepresív, liekov proti úzkosti (benzodiazepínov) a opioidov, uviedli vyšetrovatelia vo vyhlásení, pričom však neuviedli, či tieto látky spôsobili smrť 50-ročného Hawkinsa.

Bubeník zomrel v piatok v noci v hoteli v Bogote, hlavnom meste Kolumbie. Úrad starostu Bogoty informoval, že miestna záchranná služba bola v piatok v noci privolaná k pacientovi, "ktorý sa sťažoval na bolesti hrudníka." Lekár sa pacienta pokúsil oživiť, avšak neúspešne a nakoniec konštatoval smrť, dodal úrad, bez uvedenia príčiny smrti.

"Foo Fighters rodina je zdrvená tragickou a predčasnou stratou nášho milovaného Taylora Hawkinsa," napísali členovia skupiny v piatok na Twitteri.