Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Zahraničie

Zranenú tehotnú matku zdrvila správa o smrti šesťročnej dcéry

Matka s dcérou, ktorá neprežila masaker v kine v Denveri. Foto: telegraph.co.uk

Matka sa po streľbe nachádzala v kritickom stave a nevedela, že jej šesťročná dcéra Veronica patrí k 12 obetiam streľby.

Aurora/Londýn 23. júla (TASR) - Tehotná mladá matka, postrelená do krku a brucha počas masakru v kine na predmestí amerického Denveru, bola v nedeľu večer zdrvená správou, že jej šesťročná dcéra zomrela v piatok 20. júla rukou strelca Jamesa Holmesa. Nenarodené dieťa však prežilo. Informoval o tom dnes britský denník Daily Telegraph.

Ashley Moserová (25) sa po streľbe na nočnej premiére nového filmu o Batmanovi v Aurore nachádzala v kritickom stave a nevedela, že jej šesťročná dcéra Veronica Moserová-Sullivanová patrí k 12 obetiam streľby - je vrahovou najmladšou obeťou. Pri masakre utrpelo zranenia ďalších 59 ľudí.

Ashley upadala občas do bezvedomia a rodina sa jej neodvážila oznámiť, že malá Veronica nie je medzi živými, aby sa mamičke nezhoršil zdravotný stav.

Napriek vážnym zraneniam krku a dutiny brušnej, ktoré mladej žene podľa očakávania lekárov spôsobia čiastočné ochrnutie, jej nenarodené dieťa je v poriadku a zdravé.

Stará matka Ashley Moserovej, Jean Moserová, uviedla pre Daily Telegraph, že jej stav je veľmi vážny a lekári ich varovali, aby jej neoznamovali príliš skoro správu o Veronikinej smrti. V nedeľu večer sa to však mamička dozvedela.

"Vzala to veľmi zle. Viem, že bola v šoku," dodala stará matka.

Veronikin otec Ian Sullivan o dcére povedal: "Iné dievčatko už milovať nebudem."

Veronica bola "plná života" a len niekoľko dní pred smrťou sa naučila plávať, na čo bola veľmi hrdá. "Rada sa pekne obliekala, rada čítala a v škole sa jej darilo. Bola krásna a nevinná," dodala príbuzná pani Daltonová.

Veronikina matka podľa očakávania lekárov prežije a bude môcť používať ruky, ale možno bude mať čiastočne ochrnuté niektoré časti tela.

Medzi zastrelenými obeťami je aj Mathhew McQuinn, zamestnanec obchodu, ktorý zomrel preto, že chránil telom svoju priateľku Samanthu Yowlerovú (27) pred streľbou.

Medzi obeťami sa nachádza aj Alex Sullivan, ktorý išiel na film Návrat Temného rytiera osláviť svoje 27. narodeniny.

Jon Blunk (26) zomrel, keď chránil svoju priateľku Jansen Youngovú, ako sama povedala.

Športová novinárka Jessica Ghawiová (24) bola prvým človekom, ktorej smrť v piatok potvrdili. Vyšlo najavo, že minulý mesiac prežila podobný masaker v nákupnom centre v kanadskom Toronte.

Postupne sú zverejňované neobyčajné príbehy ľudí, ktorí prežili. Jeden muž uviedol, že keď doňho strelec James Holmes dvakrát strelil a postavil sa nad neho, hral mŕtveho.

Pastor z Denveru Pierce O'Farrell povedal, že cítil dotyk Holmesovej topánky, keď ležal na dlážke a počúval, ako strelec páli na ostatných návštevníkov kina.