Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Zrážka vlaku s autobusom si vyžiadala desať zranených

Na ilustračnej foto autobus po náraze do vlaku. Foto: TASR/AP

Ku kolízii došlo na úrovňovom železničnom priecestí v meste Melle v spolkovej krajine Dolné Sasko. Kĺbový autobus zrejme zastal v tesnej blízkosti priecestia, aby tam vyložil a naložil cestujúcich.

Osnabrück 24. augusta (TASR) - Najmenej desať ľudí utrpelo dnes zranenia pri zrážke vlaku s autobusom v blízkosti mesta Osnabrück na severovýchode Nemecka. S odvolaním sa na miestnu políciu o tom informovala agentúra AP.

K rannej kolízii došlo na úrovňovom železničnom priecestí v meste Melle v spolkovej krajine Dolné Sasko. Kĺbový autobus zrejme zastal v tesnej blízkosti priecestia, aby tam vyložil a naložil cestujúcich.

Zadná časť vozidla pritom zostala na koľajniciach, kde do nej narazil nákladný vlak. Dve osoby utrpeli vážne zranenia, zatiaľ čo osem ďalších vyviazlo s ľahkými poraneniami. Deviatich zranených previezli do nemocnice.

V autobuse, ktorý zabezpečoval náhradnú dopravu, sa nachádzalo okolo 15 ľudí. V nákladnom vlaku bol iba strojvodca, ktorý pri zrážke utrpel šok, uviedla podľa agentúry DPA hovorkyňa železničnej spoločnosti.

Bezprostredne nebolo jasné, či vodič autobusu vedel o tom, že zadná časť jeho vozidla zostala na trati. Na záchrannej operácii sa podieľali aj dva vrtuľníky.