Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Zrážky s izraelskými vojakmi si vyžiadali 19 zranených Palestínčanov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Izraelská armáda v nedeľu neďaleko hraníc s Izraelom ostreľovala z diel vojenskú základňu patriacu ozbrojenému krídlu palestínskeho hnutia Hamas.

Gaza 18. februára (TASR) - Najmenej 19 Palestínčanov a jeden izraelský vojak utrpeli zranenia v nedeľu počas ozbrojených zrážok v severnej časti pásma Gazy, informovala agentúra DPA.

Hovorca palestínskeho ministerstva zdravotníctva v Gaze novinárom povedal, že stav jedného zo zranených Palestínčanov je vážny.

Izraelská armáda v nedeľu neďaleko hraníc s Izraelom ostreľovala z diel vojenskú základňu patriacu ozbrojenému krídlu palestínskeho hnutia Hamas. Z tohto incidentu však podľa úradov neboli hlásené žiadne zranenia.

Hovorca izraelskej armády neskôr v nedeľu oznámil, že Palestínčania podnikli násilné útoky v severnej časti pásma Gazy. Pálili pneumatiky a hádzali na vojakov ručné granáty. Jeden izraelský vojak bol zranený a prevezený do nemocnice, dodal hovorca.

Od 30. marca 2018, keď sa protesty v pohraničí medzi Izraelom a pásmom Gazy začali, prišlo o život už najmenej 250 prevažne neozbrojených Palestínčanov a 26.000 ich utrpelo zranenia, informovali palestínske úrady.