Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V elektrárni v Anglicku došlo k výbuchu, jedna z budov sa zrútila

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Okrem sanitiek a záchranárskych vrtuľníkov na miesto udalosti vyslali aj špecializovaný tím pre zásahy v rizikových oblastiach.

Londýn 23. februára (TASR) - Pohotovostné zložky na juhu Anglicka zasahujú v areáli tepelnej elektrárne Didcot, kde došlo dnes popoludní k zatiaľ nešpecifikovanej závažnej udalosti, ktorá si mohla vyžiadať obete na životoch a zranenia. Informujú o tom agentúry AP a Reuters, ktoré sa odvolávajú na miestne zdroje a spravodajstvo stanice BBC.

Zo zverejnených fotografií vyplýva, že časť jednej z budov elektrárne Didcot vzdialenej 80 kilometrov západne od Londýna sa zrútila, pričom podľa niektorých správ sa tak stalo v dôsledku výbuchu. Okrem sanitiek a záchranárskych vrtuľníkov na miesto udalosti vyslali aj špecializovaný tím pre zásahy v rizikových oblastiach.

Zrútená budova patrí medzi objekty nepoužívanej časti elektrárne, ktoré sa majú búrať. Výroba elektriny z uhlia a ropy je v Didcote zastavená od roku 2013, naďalej však slúžia turbíny v časti, kde je ako palivo využívaný zemný plyn.