Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Zverejnili výsledky pitvy obetí rodinnej drámy v Böheimkirchene

Niekdajší hostinec v Böheimkirchene v dolnorakúskom okrese St. Pölten sa stal dejiskom rodinnej tragédie. Dcéra pri nej zastrelila matku, brata a tri svoje deti vo veku 7-10 rokov, aby napokon skoncovala aj sama so sebou. Foto: Twitter

Mŕtve telá našli po tom, čo policajti vnikli cez okno do uzavretého domu obývaného rodinou, pretože tri školopovinné deti sa po tri dni nedostavili na vyučovanie.

Viedeň 7. decembra (TASR) - Päť dní po odhalení rodinnej drámy v Böheimkirchene v dolnorakúskom okrese St. Pölten zverejnili dnes v Rakúsku predbežné výsledky, ktoré priniesli nariadené súdne pitvy zosnulých.

Vyplýva z nich, že predpokladaná vrahyňa, 35-ročná dcéra, sestra a matka obetí obrátila zbraň proti sebe až niekoľko dní po tom, čo skoncovala v spánku s matkou, bratom a troma vlastnými deťmi vo veku 7-10 rokov. Znamená to, že niekoľko dní strávila pri mŕtvych telách obetí a až potom sa zastrelila, uviedla hovorkyňa prokuratúry Michaela Obenausová dnes pre verejnoprávny rozhlas ORF.

Motív činu zostáva naďalej neznámy. Podľa hovorkyne mohlo zohrať istú úlohu nádorové ochorenie páchateľkinej matky. Jestvujú však indície, že vrahyňa čin plánovala, pretože ospravedlnila tri deti v škole s tým, že im zomrela stará mama.



Aj keď sa našiel list istého známeho strelkyne, s ktorým udržiavala kontakt, jeho spoluúčasť na čine už orgány činné v trestnom konaní vylúčili. To isté platí podľa hovorkyne aj o otcovi troch zastrelených detí.

Definitívne pitevné nálezy budú známe asi až o dva týždne, pretože sa ešte pracuje na toxikologických testoch vzoriek odobratých všetkým zainteresovaným.

Podľa rakúskych médií boli informácie zverejnené krátko po náleze mŕtvych tiel nepresné, 35-ročná žena strieľala, mimochodom zo zbrane v legálnej držbe jej matky, najskôr na svoje tri deti, potom na 40-ročného brata, aby následne zastrelila 59-ročnú matku, u ktorej diagnostikovali rakovinové ochorenie a napokon obrátila zbraň proti sebe.

Mŕtve telá našli po tom, čo policajti vnikli cez okno do uzavretého domu obývaného rodinou, pretože tri školopovinné deti sa po tri dni nedostavili na vyučovanie.

Rodina sa do objektu niekdajšieho hostinca nasťahovala po jeho uzavretí a žila tam v ústraní bez toho, aby susedia vedeli o akomkoľvek spore či hádkach medzi jej členmi.