Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Muž,ktorý v Nemecku znásilnil 13-ročné dievča,ide na 9,5 roka za mreže

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Sudca v zdôvodnení rozsudku konštatoval, že 49-ročný obžalovaný je všeobecne nebezpečný a súd preto nariadil v jeho prípade po odpykaní trestu aj ochrannú väzbu.

Zwickau 9. marca (TASR) - Muža, ktorý mal už v minulosti na konte delikty sexuálneho charakteru, poslal dnes Krajinský súd v Zwickau v nemeckej spolkovej krajine Sasko na 9,5 roka za mreže, a to za znásilnenie 13-ročnej tínedžerky.

Sudca v zdôvodnení rozsudku konštatoval, že 49-ročný obžalovaný je všeobecne nebezpečný a súd preto nariadil v jeho prípade po odpykaní trestu aj ochrannú väzbu. Navyše musí páchateľ uhradiť obeti bolestné vo výške 40.000 eur a pokryť aj náklady na terapiu prípadných ďalších dôsledkov svojho činu.

Vyplýva to z informácií, ktoré priniesol Stredonemecký rozhlas (MDR).

Muž z východného Frízska zadržiaval dievča vlani v júni v okolí obce Zwota po niekoľko hodín a sexuálne ho zneužil, pričom svoje konanie zaznamenal na video.

Muž, ktorý stretol dievča vracajúce sa zo školy domov náhodou v lese, sa v priebehu procesu, ktorý bol sčasti neverejný a na ktorom sa obeť nemusela zúčastniť, priznal k trestnej činnosti.

Predtým bol na slobode iba asi rok po tom, čo si odsedel za delikty sexuálneho charakteru predtým celkove 25 rokov.