Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

VIDEO: Pochod proti rakovine prsníka podporili tisíce ľudí

Na snímke 9. ročník AVON Pochodu proti rakovine prsníka. Pochod bol sprevádzaný celodenným programom v areáli Bratislavského hradu. V Bratislave 17. júna 2017. Foto: TASR/Andrej Galica

Hlavné mesto sa stalo dejiskom ružového podujatia už po deviaty raz.


Bratislava 17. júna (TASR) – Viac ako 3000 ľudí si tento rok zakúpilo ružové tričko, čím podporilo projekty zamerané na prevenciu a boj s rakovinou prsníka. Organizátori dnešného charitatívneho podujatia v hlavnom meste tak mohli odovzdať občianskemu združeniu Amazonky 22.942 eur, ktoré sú určené na prevenciu a boj s touto chorobou. TASR informovala Jana Gregušová zo spoločnosti SKPR Strategies.

"Veľmi sa teším, že aj napriek počasiu, ktoré máme, prišlo na pochod veľa ľudí, pretože práve tí, ktorí prišli, vyjadrili myšlienku, ktorú v tomto roku máme, a to je nerieš. A neriešili počasie, napriek tomu prišli, lebo ide o to, pomôcť," povedala spoluorganizátorka podujatia z Avon Cosmetics Eva Kandríková.

Hlavné mesto sa stalo dejiskom ružového podujatia už po deviaty raz. Prvýkrát sa však konalo na Bratislavskom hrade, kde si rodiny s deťmi mohli užiť viaceré sprievodné podujatia a atrakcie.

Samotný pochod ulicami historického mesta sa začal o 14.30 h. Podujatie svojou účasťou podporili ženy, ktoré majú osobnú skúsenosť s rakovinou prsníka, ale aj tváre projektu ako Jana Kirschner, Ada Straková, Alena Heribanová, Hana Rapantová, Nora Beňačková, Karin Habšudová, Roman Juraško, Kvetka Horváthová, Henrieta Mičkovicová a Soňa Skoncová.

Pochodujúci dav zakončil symbolickú prechádzku v areáli Bratislavského hradu "aktom spolupatričnosti". Všetci návštevníci vypustili do neba tisícky ružových balónov na znak podpory pacientkam s rakovinou prsníka a ich rodinám.