Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Bratislavská univerzitná nemocnica sa s Union ZP zatiaľ nedohodla

Foto: TASR

Podľa vedenia nemocnice doterajšie návrhy Union ZP neriešia komplexne situáciu jej poistencov.

Bratislava 11. júna (TASR) - Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) zatiaľ nedospela k dohode s Union zdravotnou poisťovňou. V nemocnici tak jej poistencom naďalej poskytujú iba akútnu zdravotnú starostlivosť. Či ide o neodkladnú alebo odkladnú zdravotnú starostlivosť, posudzuje ošetrujúci lekár.

"UNB poskytuje poistencom Union ZP od 5. do 30. júna len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Dôvodom je prečerpanie objemu poskytovanej zdravotnej starostlivosti, ktorý si objednala poisťovňa na prvý polrok 2013," uviedla hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská.

Pacientov objednaných na plánované operačné zákroky a vyšetrenia tak v nemocnici preobjednávajú. "Odklad plánovaného operačného zákroku sa týka desiatok pacientov," priblížila Stano Maťašovská.

Podľa vedenia nemocnice doterajšie návrhy Union ZP neriešia komplexne situáciu jej poistencov. "Na potenciálne riziko vyčerpania polročného finančného limitu vedenie UNB upozornilo už v marci, aby mala Union ZP dostatok času pripraviť návrh, ktorý by zodpovedal reálnym potrebám poistencov Union ZP. Rokovania pokračujú, nebudeme sa k nim bližšie vyjadrovať," doplnila Stano Maťašovská.

Union ZP avizovala, že o výsledku rokovaní bude informovať hneď po ich skončení.