Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia SEKCIA: Zdravie

CGM dokončila transakciu na akvizíciu vision4eHealth

Ilustračné foto Foto: TASR/S. Písecký

Víziou spoločnosti, ktorá poskytuje softvérové riešenia pre ambulancie, nemocnice a laboratóriá, je plne elektronizované zdravotníctvo. Pobočky má v Bratislave a vo Zvolene.

Bratislava 8. januára (TASR) - CompuGroup Medical (CGM), spoločnosť zameraná na eHealth, dokončila transakciu na akvizíciu spoločnosti vision4health Laufenberg &Co, inovátora v oblasti softvérových riešení pre laboratóriá a diagnostiku.

Vďaka tejto akvizícii CGM posilnila svoju trhovú pozíciu v segmente laboratórnych informačných systémov a otvorila nové strategické možnosti v prepojení poskytovateľov zdravotnej starostlivosti a služieb.

Prostredníctvom spoločnosti CompuGroup Medical Slovensko vyvíja CGM aktivity aj na Slovensku. Spoločnosť bola založená v roku 2011 fúziou softvérových firiem, ktorých vlastníkom bola materská spoločnosť CompuGroup Medical. Víziou spoločnosti, ktorá poskytuje softvérové riešenia pre ambulancie, nemocnice a laboratóriá, je plne elektronizované zdravotníctvo. Pobočky má v Bratislave a vo Zvolene.

Prostredníctvom tejto dohody CGM získava všetky aktíva a akcie skupiny vision4health, ktorá operuje v Nemecku, vo Švajčiarsku, v Belgicku a Francúzsku. S viac ako 200 klientmi v Európe je vision4health jedným z popredných dodávateľov laboratórnych informačných systémov, s niektorými z najväčších a najprestížnejších nemocníc a prevádzkovateľov súkromných laboratórií ako referenčnými zákazníkmi.

TASR informovala spoločnosť CompuGroup Medical Slovensko.