Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Chrípka zatvára školy i v Nitrianskom kraji, chorí sú žiaci i učitelia

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Z okresných miest je najviac chorých žiakov v Komárne.

Nitra 29. januára (TASR) – Chrípka zatvára v Nitrianskom kraji základné i materské školy. Z okresných miest je najviac chorých žiakov v Komárne.

Podľa slov vedúceho odboru školstva na Mestskom úrade (MsÚ) Gabriela Veselovského už pre chrípku museli zavrieť šesť materských škôl. „Zatvorené máme aj dve základné školy (ZŠ) a pravdepodobne od stredy budú chrípkové prázdniny na ďalších dvoch školách,“ uviedol pre TASR.

Jednu školu zatvorila chrípka aj v Nitre. „Ide o ZŠ Škultétyho. Situácia v meste sa nevyvíja veľmi sľubne. Je možné, že do konca týždňa budeme musieť zatvoriť aj ďalšie školy,“ konštatoval vedúci odboru školstva na MsÚ v Nitre Vladimír Ďuga.

Jedna ZŠ je zatvorená aj v Topoľčanoch. „Ide o ZŠ Hollého. Inde sa deti zatiaľ držia, aj keď chorých žiakov máme dosť,“ informovala Anna Šupová z odboru školstva na MsÚ. Zatiaľ jednu základnú školu museli v dôsledku vysokej chorobnosti zatvoriť aj v Šali. Nevyučuje sa tam na ZŠ Bernolákova, ktorú zatvorili, pretože je tam chorých viac ako polovica učiteľov.

Všetky základné i materské školy zatiaľ normálne fungujú v Nových Zámkoch, Leviciach a Zlatých Moravciach.