Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Črevná infekcia v Košiciach a okolí je už na ústupe

Foto: TASR/AP

Od vzniku lokálnej epidémie salmonelózy lekári ambulantne ošetrili už vyše 180 pacientov so zápalom čriev a žalúdka.

Košice 19. septembra (TASR) - Počas uplynulého dňa a noci boli na Klinike infektológie a cestovnej medicíny (KICM) ambulantne ošetrení ďalší jedenásti pacienti s príznakmi zápalu žalúdka a čriev. Z nich museli hospitalizovať už iba dvoch.

„O tom, že črevná nákaza ustupuje, svedčí aj počet presunutých pacientov z KICM na IV. internú kliniku. Kým včera (18.9.) boli na vyhradených izolovaných lôžkach internej kliniky desiati pacienti, dnes ich počet klesol na šesť. Stav pacientov v ani jednom prípade nie je komplikovaný,“ informovala TASR hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Ladislava Šustová.

Spresnila ďalej, že nové prípady salmonelózy sa už neobjavili. Mikrobiologické výsledky u posledných prijatých pacientov sú negatívne a norovírusová infekcia sa potvrdila už iba u niektorých. „Infektológovia predpokladajú, že koncom týždňa sa liečebná starostlivosť o pacientov na KICM dostane do štandardného režimu,“ doplnila Šustová.

Od vzniku lokálnej epidémie salmonelózy lekári ambulantne ošetrili už vyše 180 pacientov so zápalom čriev a žalúdka. Z nich museli hospitalizovať doposiaľ 77 nakazených ľudí.