Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Dlh zdravotníckych zariadení dosiahol na poistnom takmer 111 mil. eur

Ilustračné foto Foto: TERAZ.sk/Andrej Galica

K 30. septembru 2014 eviduje SP 21 zdravotníckych zariadení s pohľadávkou. Z toho šesť je v pôsobnosti Ministerstva zdravotníctva SR a 15 je transformovaných zdravotníckych zariadení.

Bratislava 22. októbra (TASR) – Zdravotnícke zariadenia dlhovali ku koncu septembra 2014 na poistnom Sociálnej poisťovni približne 110,9 milióna eur. Od minuloročného decembra ich dlh narástol o 24,5 milióna eur. Vyplýva to z informácie o vývoji pohľadávok Sociálnej poisťovne (SP) pre vládu.

Pohľadávky voči zdravotníckym zariadeniam v pôsobnosti štátu dosiahli 74,4 milióna eur, čo predstavuje 67,1 percenta z celkového objemu pohľadávok. V porovnaní s predchádzajúcim mesiacom sa zvýšili o vyše 4,2 milióna eur. S neuhradenými pohľadávkami sa trápia Univerzitná nemocnica Bratislava, Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Bratislava, Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica a Detská ozdravovňa, Kremnické bane.

Dlh vo výške 36,4 milióna eur majú voči SP. Oproti minulému mesiacu ich dlh vzrástol o 959.000 eur. SP v súčasnosti eviduje osem transformovaných zdravotníckych zariadení s pohľadávkou: Nemocnicu s poliklinikou v Považskej Bystrici, Nemocnicu s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach, Nemocnicu s poliklinikou Dunajská Streda, a.s., Nemocnicu s poliklinikou Ilava, n. o., Nemocnicu s poliklinikou Myjava, Nemocnicu s poliklinikou Nové Mesto nad Váhom, n. o., Liptovskú nemocnicu s polikliniku MUDr. Ivana Stodolu Liptovský Mikuláš a Mestskú nemocnicu Prof. MUDr. Rudolfa Korca, DrSc. Zlaté Moravce.

K 30. septembru 2014 eviduje SP 21 zdravotníckych zariadení s pohľadávkou. Z toho šesť je v pôsobnosti Ministerstva zdravotníctva SR a 15 je transformovaných zdravotníckych zariadení.