Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Dôvod na párty každý deň

Dôvod na párty každý deň Foto: Vodax, a.s.

Deti milujú hry na dospelých. Pretože netušia, čo dospelácky život obnáša a zdá sa im byť hlavne vzrušujúci, neustále ho napodobňujú.

Bratislava 1. decembra (OTS) - Preto je veľmi dôležité, ako sa v ich prítomnosti správame. Nezabúdajme - sme ich vzormi. Napríklad aj počas osláv a párty.

My veľkí neváhame napchávať sa počas párty hromadami chipsov, ktoré do kategórie zdraviu prospešné určite nepatria, práve preto by sme sa mali nad sebou zamyslieť a ísť im príkladom. Nie je to také zložité, ako sa môže zdať na prvý pohľad – stačí len zábavné jedlo a pitie a budeme tými absolútne dokonalými rodičmi. A o to nám všetkým predsa ide!

Stačí siahnuť po obyčajnej formičke na vykrajovanie a z bežného nudného sendviča, nad ktorým by väčšina detí zrejme ohrnula nosom a radšej vyhlásila, že nie sú hladné, sa stane perfektné párty jedlo. Už len dozdobiť kvalitnou šunkou a zeleninkou, navrch pridať ďalší plátok sendvičového chleba a potom stredne veľkou formičkou vykrajovať podľa fantázie či preferencií svojej ratolesti – medvedíkov, hviezdičky, zvončeky, autá, mesiačiky...

Aj zelenina môže byť zábavou, keď sa napríklad na špízovú ihlicu alebo o niečo bezpečnejšiu špajdlu napichajú povykrajované hravé kúsky uhorky, mrkvy, kalerábu či sladučké cherry paradajky. Bude to vyzerať tak perfektne, že aj dospelí ťažko odolajú.

Zavlažujeme brušká

Čože by to bola za párty – slávnostná alebo každodenná – keby na nej nebolo aj niečo tekuté?! Veď pitný režim treba dodržiavať. Nezabúdajme, že sýtený osladený nápoj, ktorý má byť detskou variáciou na šampanské (o skutočnom alkohole nemusíme ani diskutovať), je škodlivý pre zúbky, kosti aj celkové zdravie našich najmenších.

Každého chrobáčika však iste poteší detská voda Lucka s populárnymi chrobáčikmi na etikete. Tie z malých fliaš (0,5 l) dokonca svetielkujú v tme a tak môže byť zábava aj pod perinou. Pre väčší strapec detí však treba tekutín viac, preto sa do obchodov práve teraz dostávajú aj 1,5-litroví Chrobáčikovia.
V zábavných fľašiach sa ukrýva presne to, čo deti potrebujú – chutná čistá pramenitá voda s optimálnym pomerom horčíka a vápnika, dvoch minerálov dôležitých pre zdravý rast našich najmenších, a zároveň s minimom škodlivého sodíka. Chrobáčikovia sa ľahko stanú najobľúbenejším detským pitím, pretože s hravými fľašami je zábava a zdravý obsah mrňúskom bude chutiť. S nimi je aj otázka pitného režimu na každej párty hravo vyriešená. Teraz už len nafúkať pár balónov a super párty - hoc aj každý deň - môže začať!