Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Prezident Gašparovič otvoril v nemocnici v Šaci Estetique centrum

Prezident SR Ivan Gašparovič navštívil 1. súkromú Nemocnicu Košice – Šaca v stredu 20. novembra 2013. Na snímke vľavo prezident SR Ivan Gašparovič, vpravo riaditeľ nemocnice Juraj Vančík počas slávnostného otvorenia Estetique centrum v nemocnici. Foto: TASR/František Iván

V sprievode riaditeľa nemocnice Juraja Vančíka sa prezident zoznámil s chodom špičkových pracovísk diagnostického centra a jednotlivými oddeleniami.

Košice 20. novembra (TASR) - Prezident SR Ivan Gašparovič dnes počas návštevy súkromnej Nemocnice Košice-Šaca ocenil jej výsledky, moderné vybavenie, ako aj úroveň starostlivosti o pacientov. V priestoroch nemocnice zároveň slávnostne otvoril nové plastické a dermatologické pracovisko Estetique centrum.

Domáce i zahraničné ocenenia, ktoré nemocnica ležiaca v košickej mestskej časti získala, svedčia podľa hlavy štátu o zodpovednosti a odbornom prístupe zdravotníckych pracovníkov v spojení s modernou prístrojovou technikou. "Som presvedčený, že na Slovensku sú dobrým príkladom na nasledovanie. Bol som aj vo viacerých takýchto zariadeniach v zahraničí a nemyslím si, že by za nejakým z nich zaostávali," uviedol Gašparovič pre novinárov.

V sprievode riaditeľa nemocnice Juraja Vančíka sa prezident zoznámil s chodom špičkových pracovísk diagnostického centra a jednotlivými oddeleniami. V rámci návštevy sa stretol aj s lekármi a sestrami nemocnice, ktorým poďakoval za ich prácu.

Nové Estetique centrum funguje pri Klinike popálenín a rekonštrukčnej chirurgie, kde tím plastických chirurgov a dermatológov zabezpečuje širokú škálu operačných výkonov. Zodpovedajú moderným trendom v oblasti plastickej a estetickej chirurgie, laserových výkonov a lekárskej dermatológie, ktorých výsledkom má byť zdokonaľovanie tela či krajší fyzický vzhľad. "Určite najväčší záujem je medzi ženami o chirurgické zväčšovanie prsníkov, to je taký dominantný zákrok. Myslím si, že je to celosvetový trend," uviedla pre TASR primárka kliniky a šéfka centra Maryna Kačmarčíková.



Prezident by plastickú operáciu nepodstúpil

Na otázku o možnom využití služieb centra a podstúpení nejakej plastickej operácie prezident odpovedal s úsmevom záporne. "Viete, to, čo mi dal pánboh, to, čo je od prírody, to je to najkrajšie, zatiaľ sa v tomto cítim dobre," skonštatoval. Dodal však, že miesto vlastného bedrového kĺbu už má umelý, za čo vyjadril vďaku lekárom.

Nemocnica Košice-Šaca, a.s., 1. súkromná nemocnica tento rok získala štvrtýkrát prvé miesto v prieskume zdravotnej poisťovne Dôvera ako najlepšia všeobecná nemocnica na Slovensku. Opakovane jej tiež patrí prestížne ocenenie Slovak Gold Exclusive.

Tento rok si nemocnica pripomenula desať rokov v skupine zdravotníckych zariadení Unipharma. Riaditeľ Vančík nedávno konštatoval, že za toto obdobie sa v nemocnici preinvestovalo takmer 18 miliónov eur, čo podľa neho nemá na Slovensku obdobu. Za priority nemocnice okrem kvalitnej medicíny označil vytváranie prostredia, kde sa môžu ľudia cítiť ako doma, ale aj napríklad striktné dodržiavanie zákazu fajčenia.