Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Gastroenterológovia vítajú zvýšenie financií pre ambulantný sektor

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Gastroenterológovia ocenili, že rezort upravil jej pôvodný návrh a zdroje pre ambulancie zvýšil.

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská gastroenterologická spoločnosť (SGS) víta zvýšenie financií pre ambulantný sektor. Pomôže to podľa nej zlepšiť dostupnosť a kvalitu zdravotnej starostlivosti pre pacientov. Uviedla to v reakcii na vyhlášku k prerozdeleniu peňazí v zdravotníctve.

Gastroenterológovia ocenili, že rezort upravil jej pôvodný návrh a zdroje pre ambulancie zvýšil. "Pozitívne vnímame aktívny prístup ministerstva zdravotníctva, veľmi si ceníme, že vypočulo aj pripomienky a argumenty SGS a navýšilo financie pre ambulantný sektor," povedal prezident spoločnosti Tibor Hlavatý.

Vyhlášku zverejnili v Zbierke zákonov minulý týždeň. Rezort zdravotníctva poukázal na to, že v prípade všeobecnej ambulantnej zdravotnej starostlivosti prináša nárast zdrojov o 7,43 percenta, v prípade špecializovanej zase o 11,36 percenta. Ministerstvo avizovalo aj možné dodatočné financie v prípade plnenia úsporných opatrení. Zástupcovia ambulantného sektora kritizujú, že zdroje vyčlenené pre ich segment sú nedostatočné.