Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Intímne zdravie a imunita: čo chýba slovenským mužom?

Foto: https://pixabay.com/en/baby-boomer-healthy-old-man-outdoor-442252/

Zlá životospráva, nedostatok vitamínov, prepracovanosť a nedostatok regenerácie sú spoločným menovateľom problémov s imunitou aj intímnych problémov.

Bratislava 27. marca (OTS) - Príliš vysoké pracovné tempo, nedostatok spánku, nezdravé jedlo s nedostatkom vitamínov, no zato veľa fastfoodových jedál, pravidelné pitie alkoholu a časté stresy. To všetko sú faktory, ktoré majú veľký vplyv na slovenských mužov a ich zdravie. Nečudo, že už aj pri najmenšej zmene počasia sú čakárne praktických lekárov plné alebo že to čoraz „menej klape“ medzi partnermi aj v spálni.

Nedostatočná imunita sa prejavuje rôzne
Oslabená imunita sa prejavuje viacerými spôsobmi. Samozrejme, ak je niekto stále chorľavý, je jasné, že niečo nie je v poriadku. Ešte predtým sa však zvyknú objavovať častejšie stavy únavy, nedostatku energie, malátnosti, ale napríklad aj bolesti kĺbov alebo horšie hojenie rán.
Ak vám aj menšia zmena vonkajšej teploty privodí hneď plný nos a bolesť v krku, je to jasné znamenie. Najčastejšie sa dočítate, že v tomto prípade pomôže zvýšený príjem vitamínu C. Áno, určite vám viac tohto dôležitého vitamínu v tele neuškodí, ale nie je to len také jednoduché.

Pre lepšiu imunitu môžete spraviť aj ďalšie veci:
• dodržiavajte pitný režim, no zabudnite na sladené nápoje, ktoré by ste mali nahradiť zeleninovými a ovocnými šťavami
• dobrý čaj zo zmesi byliniek je tiež skvelý nápad
• nechajte sa pravidelne zaočkovať voči najčastejším ochoreniam, napríklad chrípke
• otužujte sa a vyhýbajte sa napríklad sprchovaniu alebo kúpaniu len v horúcej vode
• pravidelný pohyb na čerstvom vzduchu robí zázraky, samozrejme, v prípade chladného počasia s dostatočným oblečením
• do jedálnička zaraďte cesnak, cibuľu, ale aj citrusové plody, jablká alebo špenát
• ako prevencia a aj ako prvá pomoc pri bežnom prechladnutí pomôže tiež zázvor, z ktorého si môžete spraviť zázvorový čaj alebo si ho nastrúhať do jedla
Samozrejme, mali by ste si dopriať aj viac oddychu, zvoľniť tempo v práci, vyvarovať sa fajčeniu, alkoholu, nezdravých jedál a vlastne všetkým faktorom, ktoré sú spomenuté vyššie.


Žiadne antibiotiká, ale prirodzené posilnenie imunity
Predpisovať na každé prechladnutie alebo mierne zvýšenú teplotu lieky či rovno antibiotiká je čoraz častejším trendom aj u nás. Je to ale veľmi zlý trend a stojí vás nielen peniaze, ktoré necháte v lekárni, ale paradoxne ešte väčšiu stratu prirodzenej imunity.
Namiesto toho by ste sa mali zamerať viac na prirodzené a „prírodné“ posilnenie imunity. Len nedávno sa začalo hovoriť v súvislosti so zlepšením imunity o tzv. kolostre. Ide o špecifický druh mlieka, ktorý produkujú viaceré druhy cicavcov pre svoje mláďatá hneď po ich narodení.
Colostrum je mimoriadne bohaté na imunitné faktory a posilňuje imunity aj tým, že „povzbudzuje“ váš vlastný systém k tvorbe protilátok. To je to, čo vám najviac chýba. Nedostatok vlastnej imunity je následkom všetkých vyššie zmienených faktorov a tento problém nemôže vyriešiť napríklad ani vitamín C alebo viac pohybu.
Ak máte problém s nedostatočnou imunitou dlhšie a chcete ho raz a navždy vyriešiť, kolostrum je na to naozaj ideálnym prostriedkom. V tom článku si môžete prečítať čo je to kolostrum, jeho účinky a skúsenosti s ním. Môžete si ho zakúpiť vo forme tabliet aj v tekutej forme a do pár týždňov vás určite postaví na nohy!

Problémy môžu nastať aj v intímnom zdraví
Faktory, ktoré majú na svedomí problémy s imunitou a vlastne aj celkovo s dobrým zdravotným stavom sú pritom rovnako rozhodujúce u mužov aj v oblasti ich intímneho zdravia. Hovoríme najmä o problémoch v sexuálnej oblasti, ktorá je pre mnohých z nás stále tabu. Tým, že nebudeme o tejto hovoriť, ju však nevyriešime.

Problémy s erekciou nemusia automaticky súvisieť s plodnosťou, ako sme už spomenuli aj v našom inom článku. Muž môže byť plodný, no zároveň môže mať problém dosiahnuť alebo udržať erekciu. V určitej miere tento stav podľa posledných štatistík pozná každý druhý chlap vo veku 40 rokov a viac.
Ak nebudeme hovoriť o najťažších prípadoch, tieto problémy majú na svedomí najmä nesprávna životospráva, zlý životný štýl, priveľa stresu a alkoholu a tiež aj nedostatok oddychu či spánku. Úplne najhoršie je, ak ste celý deň zavretý v kancelárii, večer „vyžeriete chladničku“ a potom to zapijete tvrdým alkoholom. Prípadne, ak si dáte nejakú tú cigaretku k tomu.

Nečakajte, kým sa problém zhorší
Veľa mužov si podvedome myslí, že ak tomu dajú čas, prejde to a všetko sa vráti do starých koľají. Bohužiaľ, skúsenosti ukazujú pravý opak. Ak už budete mať problémy dosiahnuť erekciu napríklad pol roka alebo viac, pochopíte, že ste sa mýlili. No potom už bude aj náprava tohto stavu náročnejšia a to nielen finančne, ale aj medicínsky.

Preto je dôležité začať riešiť problémy ešte vtedy, keď sú malé. Toto môžete urobiť v bežných „domácich“ podmienkach:
• skončite s fajčením a obmedzte alkohol
• vyraďte zo svojho jedálnička ťažké, mastné a vyprážané jedlá a nahraďte ich ovocím a zeleninou
• menej pracujte a menej zaťažujte svoju myseľ, naopak, viac sa venujte hobby, záľubám a odpočinku
• dostatok spánku je absolútne nevyhnutný
• nepoužívajte vyhrievanie sedadiel v aute
• začnite sa hýbať, zhoďte nadbytočné kilogramy, pravidelný pohyb sa musí stať vašim verným každodenným spoločníkom


Čo zlá životospráva vzala, to príroda darovala
Muži si môžu pomôcť k lepšiemu intímnemu zdraviu ešte jedným spôsobom. Nehovoríme o žiadnych operáciách, drahých liekoch na predpis alebo nepríjemných injekciách. Hovoríme o bylinkách, ktoré sú známe už tisícročia a paradoxne, viaceré z nich sú aj súčasťou najznámejších liekov.
Tribullus Terrestris, Maca, Saw Palmetto alebo Ženšen, to všetko sú známe rastliny, ktoré pomáhajú obnoviť stratenú potenciu. Ak sa vám nechce kupovať ich v sušenom stave alebo z nich robiť čaj, vyskúšajte pohodlnejšiu cestu - prírodné tabletky obsahujúce ich výťažky a extrakty.
Presne na tomto princípe je založených viacero prípravkov na trhu, napríklad aj novinka z Veľkej Británie, tabletky Ejoy. Ide o 100 % prírodný produkt obsahujúci kombináciu účinných látok a rastlín, ktorý si môžete kúpiť voľne bez lekárskeho predpisu alebo akýchkoľvek lekárskych vyšetrení.
Nejde pritom o žiadnu „mágiu“, ale o overený a spoľahlivý prostriedok, ktorý je na našom trhu už od roku 2016. Objednať si ho môžete pohodlne cez internet a už zajtra môžete prekvapiť svoju partnerku romantickým večerom.

Čo dodať na záver? Asi len ono známe...
Prevencia je lepšia ako následná liečba. Držte sa toho, snažte sa žiť zdravšie a nevyhovárajte sa na to, že sa to nedá. Dnešným problémom ľudí je honba za prácou a peniazmi, kvôli ktorým často krát strácame to najcennejšie, čo máme, čiže zdravie. A potom musíme minúť zarobené peniaze na to, aby sme stratené zdravie získali späť. Nerobte túto chybu aj vy a snažte sa žiť zdravšie. Začnite hneď teraz!