Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Jedna poisťovňa môže mať reálnu podobu v druhom polroku

Minister financií Peter Kažimír FOTO TASR/Martin Baumann

V diskusnej relácii RTVS O päť minút 12 to dnes povedal minister financií Peter Kažimír (Smer-SD).

Bratislava 16. februára (TASR) – Projekt jednej zdravotnej poisťovne môže dostať reálnu podobu v súvislosti s predajom podielu v Slovak Telekome v druhej polovici tohto roka. V diskusnej relácii RTVS O päť minút 12 to dnes povedal minister financií Peter Kažimír (Smer-SD).

Podľa plánov vlády mala jedna poisťovňa fungovať už v tomto roku. Šéf rezortu priznal, že na projekt nie sú peniaze. "Nemáme na to peniaze a nepovažujem za hanbu to priznať," podotkol Kažimír. Na koncepte jednej poisťovne však vláda podľa neho trvá. Akú sumu potrebuje na jej vytvorenie, minister nechcel povedať.

Na projekt by sa mohli využiť aj peniaze z predaja akcií Slovak Telekomu. Kažimír má podľa vlastných slov informáciu od ministra hospodárstva, že memorandum s Deutsche Telekomom o postupe pri predaji akcií bude zverejnené. Na otázku poslanca Jozefa Kollára (nezaradený), či môže dať verejný prísľub o zverejnení memoranda, minister odpovedal: "Samozrejme, že áno, lebo tak je pripravené."

Podľa Kollára je holý fakt, že premiér Robert Fico (Smer-SD) ide privatizovať. "Robert Fico sa bojí nálepky privatizér ako čert kríža. To je pre neho ako červené súkno pre býka v aréne," poznamenal Kollár.