Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Riaditeľ, ktorý predával nemocnicu za 100 eur, dostal päť rokov

Ilustračné foto Foto: TASR

Aktuálne rozhodnutie okresného súdu však opäť nie je právoplatné, nakoľko advokát odsúdeného zahlásil odvolanie.

Veľký Krtíš 10. februára (TASR) - Na päť rokov nepodmienečne dnes odsúdil Okresný súd vo Veľkom Krtíši bývalého riaditeľa tamojšej nemocnice Martina V.

Uznal ho vinným z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Odsúdený sa mal v roku 2009 pokúsiť predať nemocnicu za 100 eur súkromnej spoločnosti.

Bývalého riaditeľa už v decembri 2012 odsúdil okresný súd na desať rokov nepodmienečne a na zákazu činnosti na tri roky. Obvinený neuspel ani pri odvolaní na krajskom súde. Aktuálne rozhodnutie okresného súdu však opäť nie je právoplatné, nakoľko advokát odsúdeného zahlásil odvolanie.

V NsP vo V. Krtíši malo v lete 2009 dôjsť k spáchaniu závažného trestného činu podvodu. V septembri o tom verejnosť informovali zástupcovia novokreovanej správnej rady. Martin V. chcel podľa nej predať nemocnicu s majetkom približne 6,64 milióna eur za 100 eur súkromnej firme.

Správna rada vtedy podala na neho trestné oznámenie pre zločin podvodu a podala aj žaloba o neplatnosti tohto úkonu. Riaditeľ však pripravovaný predaj nemocnice označil ako záchranný krok, ktorý mal uchrániť majetok nemocnice pred vytunelovaním. Kataster nehnuteľností krátko potom odmietol povoliť prevod majetku nemocnice na nového majiteľa.