Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Majstrovstvá Slovenska v hre boccia 2014 už majú svojich víťazov

V poradí 7. majstrovstvá Slovenska v hre Boccia 2014 sa konali v sobotu 22. novembra 2014 v AircraftSportHouse na Ivanskej ceste v Bratislave. Usporiadateľmi boli Slovenský zväz telesne postihnutých športovcov a Organizácia muskulárnych dystrofikov. Na snímke súťažiaci. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Boccia je špecifická paralympijská disciplína, vhodná pre ľudí, pohybujúcich sa na mechanických alebo elektrických vozíkoch

Bratislava 22. novembra (TASR) - Tohtoročné Majstrovstvá Slovenska (MS) v hre boccia, ktoré sa konali dnes v Bratislave, už majú svojich víťazov. Štyridsaťšesť športovcov od rána súťažilo v kategóriách, Páry a Tímy. TASR o tom informoval riaditeľ preteku Jozef Blažek.

V Tímoch zvíťazili Lukáš Baláži, Róbert Mezík zo ŠK Altius Bratislava a Tomáš Kráľ z Victória Banská Bystrica. Druhé miesto obsadili Jakub Nagy, Peter Novota a Peter Hudeček zo ŠK Altius Bratislava. Tretí skončili Jozef Griač, Filip Ficek a Andrea Fialová zo ŠK Altius Bratislava.

Kategória Páry BC 3 mala na prvom mieste Michala Tiža a Ľubku Škvarnovú z Klubu OMD Farfalletta Žilina. Druhí boli Rudolf Krajčír a František Fábry zo ŠK OMD Boccian Bratislava. Tretie miesto patrilo Adamovi Buriankovi a Albínovi Zhurimu zo ŠK Altius Bratislava.

V kategórii Páry BC 4 sa víťazom stali Samuel Andrejčík z Victória Banská Bystrica a Michaela Balcová z ŠK Altius Bratislava. Druhé miesto si vybojovali Martin Rybarčák zo ŠK OMD Boccian Bratislava a Martin Burian zo ŠK Altius Bratislava. Tretie miesto patrilo Martinovi Strehárskemu a Róbertovi Ďurkovičovi zo ŠK Altius Bratislava.

"Najlepší hráči Slovenska sa pravidelne zúčastňujú aj svetových a európskych vrcholných podujatí," dodal Blažek.

Boccia je špecifická paralympijská disciplína, vhodná pre ľudí, pohybujúcich sa na mechanických alebo elektrických vozíkoch. Hráči sú do kategórií rozdelení podľa stupňa zdravotného postihnutia, typu diagnózy a  možnosti hodu a úchytu loptičky. Cieľom hry je hodiť loptičky čo najbližšie k cieľovej loptičke, tzv. jacku.

MS v bocii zorganizoval Slovenský zväz telesne postihnutých športovcov (SZTPŠ) a Organizácia muskulárnych dystrofikov (OMD) v SR.