Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Medailami za statočnosť ocenia 35 detí, ktoré prekonali rakovinu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pre rodičov malých pacientov sú pripravené aj prednášky ľudí, ktorí rakovinu zvládli. Priblížia im problémy, ktorým musia čeliť po vyliečení, a predstavia rôzne komunity na podporu pacientov.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Deti, ktoré porazili rakovinou, si prevezmú ocenenie. Medaily dostane 35 detí za svoju statočnosť, prekonanú liečbu a vybojované zdravie. Ocenenie dostanú v rámci tretieho ročníka konferencie Deťom s rakovinou spája. TASR o tom informovala riaditeľka neziskovej organizácie Deťom s rakovinou Katarína Kösegiová.

Tohtoročnou témou stretnutia je slogan "Sme na jednej lodi". "Chceme, aby sa navzájom podržali rodičia s deťmi, keď odídu z kliniky. Chceme im byť oporou, pomáhať im pri informovaní, poskytnúť im psychologickú pomoc," spresnila Kösegiová.

Pre rodičov malých pacientov sú pripravené prednášky ľudí, ktorí rakovinu zvládli. Priblížia im problémy, ktorým musia čeliť po vyliečení, a predstavia rôzne komunity na podporu pacientov, priblížila riaditeľka organizácie.

"V príjemnej atmosfére, nie v priestoroch kliniky, môžeme týmto ľuďom sprostredkovať zaujímavé informácie od lekárov a iných odborníkov. O detskej rakovine sa stále hovorí málo, je to zároveň osvetový projekt, ktorým búrame predsudky," uviedla prednostka bratislavskej Kliniky detskej hematológie a onkológie Alexandra Kolenová.