Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Na ministerstve zdravotníctva otvárali ponuky na centrálne nákupy

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Išlo o obstarávania na CT prístroje pre nemocnice. Koľko uchádzačov sa prihlásilo, známe nie je. Ministerstvo údaje z otvárania ponúk nezverejnilo.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Na Ministerstve zdravotníctva (MZ) SR sa dnes predpoludním otvárali ponuky v rámci centrálneho obstarávania na CT prístroje pre nemocnice. Koľko uchádzačov sa prihlásilo, známe nie je. Ministerstvo údaje z otvárania ponúk nezverejnilo. Pri elektronickej aukcii, ktorá bude nasledovať, sa tak podľa zákona nerobí.

Súťaž je rozdelená na časti, podľa výkonnosti a určenia CT prístroja. V každej budú dvaja víťazní uchádzači elektronickej aukcie, s ktorými sa uzavrie rámcová dohoda na obdobie troch rokov. Ešte pred dodávkou CT prístroja v konkrétnej špecifikácii pre danú nemocnicu bude opäť realizovaná elektronická aukcia medzi týmito uchádzačmi, z ktorej vyjde víťazný dodávateľ.

Predpokladaná hodnota rámcového kontraktu je do 40,6 milióna eur. Cez zmluvu budú môcť nakupovať nielen štátne nemocnice, ale aj neziskové organizácie či regionálne nemocnice pod vyššími územnými celkami. Šéf rezortu zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smer-SD) minulý týždeň deklaroval, že ministerstvo má "úprimný" záujem o čo najlepšiu súťaž s maximálnym dôrazom na transparentnosť. Poslanec Národnej rady SR Miroslav Beblavý (nezaradený) predtým vyhlásil, že súťaž je potrebné zrušiť a urobiť znova.