Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia SEKCIA: Zdravie

NCZI hľadá priestory na prenájom,pre eHealth prijme nových ľudí

Foto: TASR/AP

Súčasná kapacita vlastných priestorov na bratislavskej Lazaretskej ulici nepostačuje.


Bratislava 21. februára (TASR) - Časť zamestnancov Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) sa bude sťahovať do nových prenajatých kancelárií. Súvisí to s nábehom eHealth do ostrej prevádzky.

Súčasná kapacita vlastných priestorov na bratislavskej Lazaretskej ulici v tejto veci kapacitne nepostačuje. NCZI si podľa hovorcu ministerstva zdravotníctva Petra Bublu chce prenajať kancelárie na dobu určitú. Okrem niektorých jej zamestnancov tam budú pracovať aj na istý čas nanovo prijaté posily. Centrum má v súčasnosti asi 170 zamestnancov.

"Ľudí budeme prijímať pre potreby call centra či manažmentu elektronických preukazov zdravotníckych pracovníkov,"
povedal Bubla pre TASR. Ostrá prevádzka eHealthu si to podľa neho vyžaduje. NCZI momentálne hľadá najvhodnejšiu ponuku na uzavretie nájomnej zmluvy na prenájom administratívnych priestorov pre 52 zamestnancov. Ďalšie vlastné priestory centra v Rači sa momentálne rekonštruujú.

Predpokladaná doba prenájmu je od prvého apríla tohto roka do konca roka 2017, píše sa v podmienkach verejnej obchodnej súťaže. Jej vyhlasovateľ si vyhradzuje možnosť opcie predĺženia nájomnej zmluvy o jeden rok. "Termín sťahovania je závislý od ukončenia súťaže a podpisu zmluvy. Rovnako výška mesačného nájmu je predmetom súťaže," vysvetlil Bubla.

EHealth bude podľa ministerstva zdravotníctva v zmysle legislatívy nasadený plošne od roku 2017. "Funguje však už dnes. Do systému sú pripojení prví poskytovatelia zdravotnej starostlivosti a budú pribúdať ďalší," povedal nedávno hovorca. Po tom, ako boli v decembri 2015 ukončené projekty elektronizácie zdravotníctva, začalo NCZI v spolupráci s ministerstvom vydávať elektronické preukazy zdravotníckym pracovníkom, ktoré im umožnia pracovať s eHealthom.