Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Kontrolóri upozorňujú na nebezpečné kozmetické výrobky

Bio-Claire Foto: TASR/ÚVZ

Prvý výrobok je značky Bio-Claire a nachádza sa v 350 ml bielej plastovej fľaši. Druhý lotion na bielenie pokožky má značku Caro light a nachádza sa v 30 ml plastovej fľaši s oranžovým vrchnákom.

Bratislava 16. júla (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) Slovenskej republiky upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii. Ide o výrobky na bielenie pokožky. Je možné, že tieto výrobky sa vyskytujú aj v Slovenskej republike.

Prvý výrobok je značky Bio-Claire a nachádza sa v 350 ml bielej plastovej fľaši. Krajinou pôvodu je Senegal. Druhý lotion na bielenie pokožky má značku Caro light a pôvodom je z Demokratickej republiky Kongo. Výrobok sa nachádza v 30 ml plastovej fľaši s oranžovým vrchnákom.

V obidvoch výrobkoch bol zistený obsah látky clobetasol propionate, ktorá patrí medzi glukokortikoidy a tie sú v kozmetických výrobkoch zakázané.

Nebezpečné výrobky nahlásili do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolné orgány v Rakúsku a vo Francúzsku.

TASR o tom informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

Caro light
Foto: TASR/ÚVZ